Hanna Mellema

Gourmetten hoeft niet alleen maar vlees en vis te zijn!

Voor velen is gourmetten een gezellige familietraditie: het samenzijn rondom het gourmetstel brengt warmte, knusheid, en gezelligheid. Traditioneel bestaat de gourmettafel vooral uit hartige hapjes, maar wist je dat je hier ook heel makkelijk een vleugje zoetheid aan kunt toevoegen? Zo wordt ook het dessert onderdeel van het gourmetten!

Pannenkoeken

Verander je gourmetstel in een pannenkoekenparadijs! De kleine gourmetpannetjes zijn ideaal om kleine pannenkoekjes in te bereiden. Wil je het extra leuk maken? Zorg dan voor verschillende toppings zoals gesmolten chocolade, vers fruit, noten en slagroom. Laat je gasten hun eigen pannenkoeken-taartjes samenstellen voor een heerlijk dessert!

Fruit

Voor een gezonde zoete touch op je gourmetstel, kun je simpelweg plakjes peer, appel of banaan bakken in je pannetje. Voeg een beetje suiker en een vleugje kaneel toe voor een overheerlijke traktatie! Hou je meer van tropisch fruit? Dan is gegrilde ananas een goede optie. Gegrilde en gebakken stukjes fruit vormen een heerlijke aanvulling op je feestmaal, vooral als je ze combineert met een bolletje vanille-ijs.

S’mores

Deze Amerikaanse traktatie wordt traditioneel boven het kampvuur gebakken, maar dit kun je ook heel gemakkelijk in een gourmetpannetje doen. In je pannetje leg je een koekje, met daarbovenop een stukje chocolade en een marshmallow. Zodra de marshmallow begint te smelten, kun je het geheel uit je pannetje halen. Leg er nog een koekje bovenop, zodat het een echte s’mores sandwich wordt. Smullen maar!

Apple crumble

Zin in een eenvoudig maar verrukkelijk appel-dessert? Dan is een appel crumble op je gourmetstel echt wat voor jou! Op tafel zet je 2 bakjes: een bakje met appelblokjes, vermengd met kaneel en suiker, en een bakje met muesli noten. Verwarm in je pannetje een beetje boter, en leg er wat appelblokjes in. Laat dit 2 minuten garen, en bestrooi daarna met een eetlepel muesli. Laat de crumble nog een minuutje bakken, en haal dan van het vuur. Nu heb je een heerlijke apple crumble! Serveer met een dot slagroom of een bolletje ijs.

Wentelteefjes

Als laatste zijn ook wentelteefjes makkelijk te maken op het gourmetstel. Zet een beslag van ei, melk en een snufje kaneel op tafel, en snij wat sneetjes brood in kleine stukjes. Dompel de stukjes brood in het beslag, en leg ze in je gourmetpannetje. Langzaam worden ze goudbruin en knapperig. Serveer de wentelteefjes met wat stroop, poedersuiker of vers fruit. Genieten!

Lees ook: Deze vleesgerechten zijn het populairst tijdens het gourmetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: 24Kitchen, Miljuschka, Archief Kookfans | Beeld: Pixabay