Sabine

Het is echt een ‘appeltje-eitje’

Eieren zijn heerlijk in je gerecht, maar iets minder lekker om aan je handen te hebben. Maar ja, zo’n eitje moet je toch even breken als je het in je gerecht wilt verwerken. Alleen twee slijmerige handen zijn lastig wanneer je naar de kraan tast voor een beetje schoon water. Daarom is het des te handiger wanneer je het karweitje kunt oplossen met één hand. Wij vertellen je hoe je dat precies moet doen.

Stap 1: Neem het ei met je duim en wijs- en middelvinger vast. Plaats daarbij je duim aan de andere kant van het ei en je wijs- en middelvinger aan de andere kant.
Stap 2: Tik daarna met het ei op het aanrechtblad. Doe dit hard genoeg om het ei te laten barsten, maar zorg ervoor dat het ei niet breekt!
Stap 3: Zorg ervoor dat je je vingers nog steeds op dezelfde manier om het ei hebt. Gebruik daarna je duim om het ei open te schuiven. Dit doe je door met het puntje van de duim tegen de eischil te duwen richting je wijs- en middelvinger.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het precies moet.

Bron: Pure Wow. Beeld: Videostill YouTube Purewow