Robby

Vanaf nu bak je kipfilet altijd in bloem!

‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.’ Deze kreet bestaat niet voor niets, want je kan werkelijk alle kanten op met een stukje kipfilet. Roerbakken, grillen, door een salade: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Zowel koud of warm is het lekker en door de van nature neutrale smaak kan je de smaak helemaal eigen maken door te kruiden. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd!

Beetje jammer alleen dat een stuk kipfilet erg snel de neiging heeft om snel droog te worden tijdens het bakken, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig hebben wij een makkelijke tip voor je waarmee je kipfilet altijd heerlijk mals blijft. Nooit meer droge, taaie kipfilet! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een beetje bloem. Als je je kipfilet in bloem bakt, zorg je ervoor dat het vlees heerlijk mals en sappig blijft. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze naar smaak. Als je de kip gekruid hebt, bestuif je het met bloem. De kip moet volledig bedekt zijn. Bak je kip in wat boter, maar zorg dat je niet te veel losse bloem mee bakt. Eet smakelijk!

Vond je dit een handige tip? Bekijk deze artikelen dan ook eens:

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: pxhere