Zeg die slappe frietjes maar vaarwel!

Soms heb je ontzettend veel zin in frietjes, maar zie je het niet zitten om de Airfryer aan te doen of de frituurpan aan te zetten. De oplossing? Frietjes halen bij de cafetaria of McDonalds. Helaas loop je dan wel weer tegen een nieuw probleem aan, want wanneer je thuis bent zijn de frietjes niet meer knapperig…

Voorkomen is beter dan genezen
Uiteraard kun je de patat weer knapperig krijgen, door ze in de oven te doen of zelfs in de koekenpan. Alleen had je dan net zo goed zelfs friet klaar kunnen maken. Gelukkig kun je dit probleem in de toekomst voorkomen door het volgende te doen.

Houd de zak open
Je gevoel zegt je de zak friet dicht te vouwen, zodat de patat warm blijft. Alleen is dit niet zo’n goed idee. Hierdoor kan de stoom van het eten niet weg, waardoor het in de zak blijft zitten. Het resultaat? Je patat is sompig geworden. De oplossing? Vouw de patatzak niet helemaal dicht, zodat de warme lucht wel kan ontsnappen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RD | Beeld: Pixabay