Robby

Met deze truc blijft jouw pasta nooit meer kleven!

Het koken van pasta wordt vaak gezien als één van de makkelijkste manieren om een lekker gerecht op tafel te zetten. Het koken van pasta is echter een ware kunst, het moet niet te slap zijn en ook zeker niet te ‘al dente’. En dan hebben we het nog niet eens over dat er altijd gigantische hoeveelheden pasta aan je vergiet blijven plakken…

Pasta werd voor het eerst in 1813 in Nederland geïntroduceerd, in een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat met de slogan: ‘macaroni, vermicelli, lasagnes en alle verdere soorten Italiaansche deegwerken’. In 1902 had De Telegraaf een recept voor ‘macaroni met ham en kaas’. De Nederlandse fabriek Honig begon in 1920 met het produceren van vermicelli en macaroni en sindsdien is het deegwaar niet meer weg te denken uit onze keukens. Goed, genoeg geschiedenis! Hoe voorkom je nu dat de helft van je pasta aan het vergiet blijft kleven na het afgieten?

Bakspray
Welnu, het enige dat je hiervoor nodig hebt, is bakspray. Dit is verkrijgbaar in elke supermarkt. Wel het liefst olijfolie-bakspray of een ander soort olie die niet heel vet is, anders trekt-ie in de pasta. Terwijl de pasta aan het koken is, smeer je de binnenkant van je vergiet in met de bakspray zodat er een dun laagje ontstaat. Als de pasta klaar is, giet je deze in het vergiet en je zult merken dat het niet blijft plakken. Eet smakelijk!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay