Desy

En een goede tip voor het aansteken van je barbecue!

Barbecuen is natuurlijk hartstikke lekker en als we naar het weer van de afgelopen tijd kijken heb jij hem vast ook al heel vaak aangestoken deze zomer. Barbecuen is van zichzelf natuurlijk niet echt super gezond (subtiel uitgedrukt) maar als je aanmaakvloeistof gebruikt kan het zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Bovendien wordt je vlees er niet lekkerder op!

Giftige stoffen
Het is heel verleidelijk om aanmaakvloeistof te gebruiken bij het barbecuen; er ontstaat dan een mooie vlam die je nooit zelf had kunnen aanwakkeren. Het gebruik van aanmaakvloeistof is echter niet zo verstandig; op die manier kunnen er namelijk schadelijke stoffen vrijkomen die vervolgens in je stukje vlees kunnen trekken. Overigens verdampen de schadelijke stoffen wel heel snel; wacht je dus een halfuurtje voordat je het vlees of vis op de barbecue legt, dan is er niets aan de hand.

Barbecue aansteken
Mocht je de aanmaakvloeistof toch te gevaarlijk vinden, dan is het ook helemaal niet moeilijk om de barbecue op gang te brengen zonder dit goedje. Ten eerste helpt het als je de briketten of kooltjes op een droge plek bewaart van de grond af. Een plastic emmer met deksel is hiervoor ideaal. Verdeel de kooltjes of briketten vervolgens goed over de barbecue en druk vervolgens aanmaakblokjes (de variant zonder chemische stoffen als wasbenzine of kerosine) goed en diep tussen de kooltjes of de briketten. Steek vervolgens de aanmaakblokjes aan en leg de kooltjes of briketten zoveel mogelijk op of rond de vlam. Laat de barbecue vervolgens eventjes met rust; na ongeveer 20 minuten kun je beginnen met barbecuen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet, bbq-helden | Beeld: Pexels