Geen waterige witlof uit de oven meer

Op de juiste manier witlof bereiden uit de oven is zo makkelijk nog niet. Witlofovenschotels maken we meestal klaar door de witloven te wikkelen in ham en te bestrooien met een dikke laag kaas. Wanneer de ovenschotel lang genoeg in de oven heeft gestaan, en de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is, is het tijd om te serveren. Maar waarom ligt er onderin de ovenschotel altijd nog zo’n dikke laag vocht?

Gelukkig kan het met deze tips voortaan niet meer fout gaan.

Braiseren

In de stronk witlof zit nu eenmaal veel vocht. Daarom dé tip om van tevoren de witlof niet te koken, maar te braiseren met maar en klein beetje water. Met braiseren braad je eerst de groente aan, blus je het hierna met een beetje water en laat je vervolgens net onder het kookpunt de groente verder garen. Op deze manier wordt de groente zachter en malser, maar blijft de smaak toch maximaal behouden. Dep na het braiseren elke stronk droog met keukenpapier en knijp elk stronkje afzonderlijk goed uit.

Kookvocht

Na het bereiden van de witlof kan het kookvocht nog prima gebruikt worden in de verwerking van de saus. Het enige wat je hoeft te doen is een deel van de melk te vervangen door het kookvocht. Zo gaat er niets van de witlofsmaak verloren. Strooi de kaas bovenop het gerecht om te gratineren in plaats van de kaas door de saus te mengen. Door kaas door de saus te mengen kan deze te vet worden en kan het gaan schiften.

Bekijk meer lekkere recepten op onze Instagrampagina!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag lunchen we met couscous boordevol groenten! Maak hem thuis en neem mee voor onderweg. Gegarandeerd smikkelen!

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een heerlijke paella met kip en chorizo alla topchef Gordon Ramsay! Beter kunnen we het weekend niet beginnen ?? je vindt het recept in de bio!

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Lees ook: Zitten er in een zak voorgesneden groentes minder vitaminen en mineralen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle.be | Beeld: Belgian endives door Jeremy Keith onder de licentie CC BY 2.0