Sabine

Doe er je voordeel mee!

Staat er rijst bij je op het menu voor de avond en wil je graag voor de gezondste optie kiezen? Dan ga je waarschijnlijk voor zilvervliesrijst. Veel gezonder dan andere rijstsoorten. Alleen duurt het ook langer voordat zilvervliesrijst gaar is. Wil je dat je zilvervliesrijst net zo snel gaar is als gewone witte rijst? Wij vertellen je hoe!

Het is een kwestie van goed plannen.

Sneller gaar

Het is geen hogere wiskunde om rijst te koken, maar erg snel gaat het allemaal niet. Wil je zilvervliesrijst, ook wel bruine rijst genoemd, bij je groente en stukje vlees eten en heb je niet superveel tijd? Bereid je bruine rijst dan op deze manier en het is twee keer zo snel gaar.

Methode

Weet je ‘s ochtends al dat je zilvervliesrijst gaat eten? Week je bruine rijst dan in de ochtend. Door de zilvervliesrijst in de ochtend te weken, kun je de kooktijd aanzienlijk verminderen. Weeg ‘s ochtends de juiste hoeveelheid rijst af en laat het weken in een royale laag water. Als je thuis komt, kun je dit meteen aan de kook brengen en de rijst zal op deze manier veel sneller gaar zijn. Ideaal!

Lees ook: Volgens onderzoekers kun je met dit trucje het aantal calorieën in rijst halveren

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels