Het geeft je hummus net wat extra smaak

Hummus is een gezonde, heerlijke snack en heel makkelijk om zelf te maken. Alles wat je nodig hebt is een blikje kikkererwten, knoflook, olijfolie en aantal kruiden. Zo simpel, je hoeft nooit meer een bakje uit de supermarkt te halen. Maar wanneer je ingeblikte kikkererwten gebruikt, kan het zijn dat je hummus niet zo lekker romig wordt. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je zelfgemaakte hummus wél heerlijk zacht wordt! Grote kans dat je de dip nu zelf wilt maken. 

Je hebt er alleen de magnetron voor nodig.

Zelfgemaakte hummus

Zelf hummus maken is belachelijk makkelijk, je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig. Even mixen, en klaar is kees! Daarnaast is de zelfgemaakte variant doorgaans veel lekkerder dan die uit de supermarkt. En nu bestaat er een trucje waarmee je je hummus nóg beter kunt maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een magnetron.

Magnetron

Voor de lekkerste zelfgemaakte hummus heb je alleen een magnetron nodig, aan het recept verandert verder niets. De truc: om je hummus nog romiger en smaakvoller te krijgen, verwarm je de ingeblikte kikkererwten eerst in de magnetron! De kikkererwten worden hierdoor zachter en smeuïger, waardoor je een romigere dip krijgt. Ook zorgt het verwarmen van de kikkererwten ervoor dat de smaak intenser wordt. En het beste van alles is dat je deze truc bij iedere soort hummus kunt gebruiken die op basis van kikkererwten uit blik wordt gemaakt.

Zo ga je te werk

Neem het blik kikkererwten en giet de gehele inhoud -ook het vocht- in een magnetronbestendige schaal. Pel de teentjes knoflook die je van plan was te gebruiken voor je hummus en voeg deze ook aan de schaal toe. Verwarm het mengsel op de hoogte stand in de magnetron, gedurende vier minuten. Neem vervolgens een keukenmachine en doe hierin de kikkererwten en knoflook uit de schaal, maar houd het vocht van de erwten apart. Voeg aan het erwten-knoflookmengsel nu de rest van de ingrediënten voor de hummus toe (kruiden en olie), zoals je normaal ook doet. Neem daarna de schaal met het erwtenvocht en giet steeds een klein beetje bij het mengsel, totdat je hummus de juiste dikte heeft. Het resultaat: een romigere en smaakvollere hummus, die tien keer lekkerder is dan een dip uit de supermarkt. Eet smakelijk!

Lees ook: Dagje geen vlees? Maak deze heerlijke vegawrap met falafel en hummus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay