Maayke

Typisch gevalletje; hadden we dit maar eerder geweten

Niet iedereen is in de wieg gelet om goed te kunnen koken. Brand bij jou in de eerste paar minuten al het vlees zwartgeblakerd aan? Of voeg jij de knoflook in de pan en is het binnen no-time bruin en verbrand? Dan kan deze geniale truc jou voortaan waarschijnlijk goed helpen.

Zo lijkt het net alsof je écht kunt koken!

Keukengerei

Sommigen zullen zeggen dat het een kwestie van geduld is en dat je moet ‘aanvoelen’ wanneer de olie of boter in de pan nog te koud of zelfs veel te heet is. Ben jij niet in het bezit van deze gave? Dan kan dit simpele trucje je voortaan helpen om wél het eten op het juiste tijdstip in de pan te bereiden. Het enige dat je namelijk nodig hebt is een eenvoudig keukengerei!

Trucje

En dan hebben we het over een houten pollepel. De onderkant van de pollepel kan namelijk goed van pas komen in de keuken, en niet alleen om het eten mee door te roeren. Met dit eenvoudige keukengerei kun je namelijk ook makkelijk testen of de temperatuur van de olie precies goed is. Het enige wat je hoeft de doen is de steel van de lepel even in de hete olie te zetten. Komen er vervolgens kleine belletjes rondom de steel tevoorschijn? Dan is de temperatuur van de olie in de pan perfect!

Lees ook: Zo maak je de barbecue makkelijk schoon met… aluminiumfolie!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Tips en Weetjes©