Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe tomaat, in kleine stukjes
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 of 2 rode pepertjes, gesneden
  • 1 handje verse koriander, fijn gesneden
Sabine
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe tomaat, in kleine stukjes
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 of 2 rode pepertjes, gesneden
  • 1 handje verse koriander, fijn gesneden

Dit hadden we wel eerder willen weten! 

Een basis guacamole maken is helemaal niet lastig. Je doet de ingrediënten voor het smeersel bij elkaar, roert en in principe is daar al een heerlijke spread voor bij de nacho’s of voor op brood. Maar je kunt de guacamole met een kleine, simpele aanpassing omtoveren tot de allerheerlijkste.

Je hebt helemaal geen extra ingrediënten nodig.

Avocado

Weleens guacamole gemaakt? Dan weet je dat de kunst onder andere is om de perfect rijpe avocado te vinden om een smeuïge, romige guac op tafel te zetten. Maar er is nog een trucje om het groene smeerseltje nog lekkerder te maken: rooster de knoflook!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe folie om de knoflook en rooster de knoflook een half uurtje. Laat het afkoelen en haal het velletje van de knoflook. Dit gaat na het roosteren erg makkelijk. Snijd de knoflook fijn.
  • Haal de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees uit de vrucht.
  • Prak de avocado fijn en voeg alle ingrediënten toe behalve de tomaat. Roer goed. Voeg daarna de tomaten toe en roer dit voorzichtig door het mengsel.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Eating Well | Beeld: Pixabay