Naomi

Je smoothie kan nog veel lekkerder worden!

Smoothies zijn een bron van vitamines, maar helaas maken velen van ons nog een aantal fouten waardoor we niet alles uit de smoothie halen. Als je een aantal dingen nét even anders doet zul je zien dat je je smoothie naar een heel nieuw niveau brengt en dat willen we allemaal toch? 

Tijd dus om je smoothie een beetje aan te passen.

Verdikkingsmiddel

Het eerste wat je altijd in de gaten moet houden is de textuur van het vruchtendrankje. Is ‘ie dik, dun, waterig of romig? Je wilt hier de perfecte balans in vinden en om dat te doen moet je een verdikkingsmiddel toevoegen. Geen zorgen, dat is geen gek E-nummer, maar een soort fruit. Uitstekende verdikkers zijn: banaan, mango, perzik en abrikoos. Ook chiazaad kan hierbij helpen en leveren daarbij ook nog een hoop omega’s.

Te veel willen

Soms hebben mensen zoveel fruit in huis dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze in hun drankje moeten doen. Ze besluiten dan vaak om heel veel soorten tegelijk te proberen, maar dat komt de smaak absoluut niet ten goede. Probeer in plaats daarvan drie of vier goede basisfruitsoorten te kiezen en wissel dit af.

Lees ook: Wil je beter slapen? Drink dan eens deze smoothie voor je onder de wol kruipt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere