Het is nog smakelijk ook

Als je slechts naar het setje smaakpapillen luistert waarmee je gezegend bent, klinkt een pizza toch wel smakelijker dan een salade. Maar gezonder… dat is dan weer niet het geval. Kies je heel verantwoord voor een salade? Dan wil je natuurlijk wel dat die vult. En laat dat nu precies het geval zijn als je dit ingredient aan je salade toevoegt.

Het is rijk aan eiwitten.

Salade

Sla, tomaten, komkommer en een dressing vormen voor de meeste mensen wel de basis voor een salade. Maar vullend of smaakvol is het niet per se. Voor een goede salade moet je hoe dan ook nog meer toevoegen om ervoor te zorgen dat de salade vult en dat je vitaminen binnenkrijgt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je salade goed vult?

Ingrediënt

Het antwoord op bovenstaande vraag is eigenlijk heel simpel: voeg bonen toe! Bonen zitten boordevol proteïnen en vezels. Deze twee voedingsstoffen zorgen ervoor dat je langer vol zit en dus minder snel honger hebt. Ook zitten ze boordevol vitaminen en zijn ze laag in vet. O ja: ze zijn ook nog eens lekker.

Variëren

Er zijn verschillende bonen die je door je salade kunt doen. Voeg kidneybonen toe om je salade een Mexicaans tintje te geven of ga voor sojabonen voor een mildere smaak. Er zijn tig soorten bonen die je kunt toevoegen aan je salade!

Lees ook: Recept: Pastasalade met gegrilde kip en pestosaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Greatist | Beeld: Pixabay