Naomi

Pannenkoeken zonder geklieder? Geen probleem!

Nederlanders zijn gek op pannenkoeken, sommige gezinnen hebben zelfs een speciale dag in de week waarop er pannenkoeken gegeten worden. Toch is het altijd wel een geklieder. Met het mixen spat het alle kanten op en als het beslag eenmaal opdroogt is het super lastig om het weer schoon te maken. Toch is er een manier om je pannenkoeken kliedervrij te maken. Voordat we die truc gaat verklappen hebben we eerst nog een aantal pannenkoekenfeitjes!

Wist je dat…

  • pannenkoek tot 1995 gespeld werd als pannekoek?
  • Amerikanen pannenkoeken liever als ontbijt eten dan als avondeten?
  • dat er pannenkoeken gemaakt zijn met een 3D-printer?
  • de grootste pannenkoek ooit maar liefst 3000 kilo woog en 15 meter in doorsnede was?
  • het wereldrecord pannenkoeken opgooien staat op 3 uur, 2 minuten en 27 seconden?
  • het wereldrecord pannenkoeken bakken staat op 80 pannenkoeken in 17 minuten?
  • 11.000 Nederlanders de achternaam Pannenkoek hebben?
  • 1 op de 3 Nederlanders elke maand pannenkoeken eet?
  • een Nederlander gemiddeld 3 tot 4 pannenkoeken per keer eet?
  • 81 procent van de Nederlanders hun pannenkoeken het liefst met stroop eet, 68 procent met poedersuiker en 56 procent met spek?
  • vrouwen gezien worden als de beste pannenkoekenbakkers?

En dan nu de tip…

Gek op pannenkoeken? Probeer dit ook eens:

Bron: Margriet, pannenkoekendag | beeld: pxhere