Tjitske

Zo blijft je oven schoon tijdens het bakken

Er lijkt soms geen ontkomen aan, je probeert nog zo netjes te werken, maar toch eindig je met een oven vol vetspetters en ander vuil. De stoom die van je eten af komt bevat ook vaak vet, waardoor je oven vies wordt en uiteindelijk gaat stinken. Er zijn manieren om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Want door spetters en ander vuil te voorkomen, hoef je minder schoon te maken!

Een schonere oven is lekkerder koken.

Gebruik afgesloten schalen

Om te voorkomen dat stoom uit je eten ontsnapt waardoor je oven vet wordt kun je het beste ovenschalen gebruiken met een deksel. Hierdoor blijft de stoom in de schaal en zo wordt de oven dus niet vet. Je kunt ook multifunctionele deksels gebruiken die op meerdere ovenschalen passen zoals deze, dan hoef je geen nieuwe schalen te kopen.

Gebruik aluminiumfolie

Als je vlees of groente in de oven roostert wil je natuurlijk dat dit lekker knapperig wordt. Daardoor moet het niet afgesloten zijn, omdat het anders vochtig blijft. Helaas is het juist het vet dat hier vanaf komt waardoor de oven vies wordt. Pak je vlees of groente daarom eerst in in aluminiumfolie om het te bakken en leg het pas bloot na driekwart van de kooktijd om het nog knapperig te maken. Je zult zien dat dit een hele boel vetresten scheelt.

Laat de ovenplaat liggen

Als je iets op het rooster zet zoals een taart, ben je vast geneigd om de ovenplaat uit de oven te halen en deze weg te zetten. Echter kun je deze beter onderin de oven laten. Dit scheelt zoeken naar een goede plek om hem op te bergen en je hebt automatisch een druipbak voor eventuele druppels die van je baksel afkomen. De plaat kun je gewoon afwassen, dat scheelt schoonmaken in de oven. Wil je nog meer tijd besparen, leg er dan een stuk aluminiumfolie op zodat je alleen de folie weg hoeft te gooien. Zo blijft je oven schoon.

Lees ook: Mexicaanse smaken in de vorm van een makkelijke enchilada ovenschotel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Dengarden | Beeld: Videostill YouTube