Esther Reitsema

Zo voorkom je een vlakke smaak

Een snufje zout toevoegen aan een gerecht wanneer het een beetje flauw smaakt, is de normaalste zaak van de wereld. Maar aan een drankje? Daar zouden we niet zo snel aan denken. Toch blijkt dat een beetje zout toevoegen aan je cocktail geen kwaad kan!

Meer smaak

Zelf cocktails maken is een superleuke bezigheid. Je gooit al je favoriete ingrediënten met wat ijsblokjes in een shaker en voilà, klaar is je perfecte drankje. Toch gebeurt het soms dat wanneer je je eerste slok neemt, de cocktail net wat anders smaakt dan je in gedachten had. Van alle heerlijke ingrediënten is maar weinig te herkennen en het drankje smaakt nogal vlak. Geen paniek! Dit is het moment waarop je zout harder nodig hebt dan je ooit zou bedenken. Natuurlijk hoef je geen eetlepels vol toe te voegen, maar het blijkt dat één druppel van een makkelijk te maken zoutmengsel je cocktail nog beter laat smaken.

Zo doe je het

Losse korrels zout werken niet om je cocktail smaakvoller te maken: deze lossen namelijk niet op in een koude drank. Wat wel helpt? Een zoutmixje. Die maak je door 80 gram water aan de kook te brengen en daar 20 gram zout aan toe te voegen. Het zout lost na een tijdje vanzelf op, waardoor er een mengsel van zout en water ontstaat. En hoewel het moeilijk te geloven is, lijkt het er toch echt op dat van één drupje van dit zoutmixje wonderen doet voor een cocktail die nét wat meer smaak verdient. Handig dus om in de kast te hebben staan!

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Lees ook: Goede voornemens: 3 recepten voor alcoholvrije cocktails

Bron: Culy | Beeld: Pexels