Desy

Van misbaksel naar perfecte pannenkoek!

Pannenkoeken bakken is echt een feestje en het opeten ervan al helemaal, of je dit nu als avondeten of als lunch eet. Het bakken ervan lijkt altijd heel erg makkelijk, maar het komt regelmatig voor dat je een totaal mislukt exemplaar de pan uit schuift. Hoe kan dit en hoe voorkom je dit?

Superjammer, want het is wel zo leuk om mooie, gladde en voornamelijk ronde pannenkoeken te bakken. Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke tips voor je waarmee het nooit meer mislukt! Die van jou zien er voortaan altijd uit om door een ringetje te halen. Of om gewoon heel veel van te eten natuurlijk!

Rauwe aardappel: Heb je nog een zak aardappels liggen? Om aanbakken te voorkomen kun je de koekenpan van tevoren insmeren met een halve rauwe aardappel. Handig!

Verwarmde olie: Door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen, gaat het bakken van pannenkoeken makkelijker.

Begin op tijd: Maak je beslag voor pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag later is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig!

Luchtige pannenkoeken: Wil je luchtige pannenkoeken maken? Wat bier of karnemelk in plaats van melk door het beslag doen zorgt voor de meest luchtige pannenkoeken die je ooit hebt gehad!

Misschien wil je deze ook wel eens maken: Pannenkoeken 2.0: zó maak je de heerlijke Japanse hotcakes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Videostill