Yentl Feenstra

Een lifehack die je deze zomer goed kunt gebruiken

Wanneer de temperaturen stijgen, zoeken we graag troost en verkoeling in de vorm van een ijskoud blikje drinken. Maar als je tot de ontdekking komt dat jouw geliefde frisje niet gekoeld is, kom je thuis van een koude kermis. Tja, wat nu? Gelukkig zijn er manieren om je blikje in een rap tempo te koelen, zonder dat je drankje waterig wordt van ijsblokjes.

Zo ga je te werk

YouTuber DaveHax, die er een kunst van maakt om allerlei lifehacks te delen met zijn volgers, laat ons in een video zien hoe je dit klusje klaart. Wat je nodig hebt voor deze simpele truc? Een kom, ijsklontjes, wat water en flinke snuf zout.

Allereerst vul je een grote kom met water uit de kraan. Zodra je de kom met water halverwege hebt gevuld, doe je er ijsklontjes bij –  en wees daarmee vooral niet te zuinig. Vul vervolgens de kom met twee eetlepels zout en mix het goed met de rest van de inhoud van de kom. Nu is het tijd om je blikje(s) of flesje(s) drinken toe te voegen aan de kom. Roer het geheel goed door en doe dat een minuut later nog eens. Et voilà: na twee minuten kun je de drankjes uit de kom halen. De inhoud is flink is afgekoeld jij kunt van je welverdiende – ijskoude – drankje genieten!

Zout als wondermiddel

Het geheim van deze truc?  Zout! Het zout doet het ijs namelijk sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw cola, biertje of ander lekker drankje. Zout versnelt dus het proces van het gelijktrekken van de temperatuur in een bepaalde omgeving. Aha!

Lees ook: Supermarktprijzen stegen iets minder hard de afgelopen maand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metronieuws | Beeld: Pexels