Lifehack: hier kun je een koffiefilter allemaal voor gebruiken

Redactie Kookfans

Wist jij dit?

Koffiefilters: bijna iedereen heeft ze wel in huis. Het ligt redelijk voor de hand waar je ze voor kunt gebruiken: koffie zetten natuurlijk! Maar wist je dat niet het enige is waar koffiefilters goed voor zijn? Wij geven je 4 manieren waarop je koffiefilters óók kunt gebruiken.

Zelfgemaakte luchtverfrisser

Gebruik je koffiefilter als zelfgemaakte luchtverfrisser om vieze geurtjes voor te zijn. Met een beetje baking soda en een koffiefilter maak je het makkelijk zelf. Stop simpelweg een paar eetlepels baking soda in je koffiefilter, knoop met een lintje dicht en klaar! Leg de zakjes op plekken waar een luchtje hangt, zoals in de schoenenkast of op het toilet.

Gebruik het als zeef

Een koffiefilter is niet alleen handig voor de koffie, maar ook om wijn te zeven waar wat kurk in zit. Sinaasappelsap of andere sap met te veel velletjes of pulp kun je ook door de filter gieten, zodat de velletjes en het pulp achter blijven. Ook handig om pitjes op te vangen wanneer je limoen, citroen, sinaasappel of een bloedsinaasappel perst.

Voor de hamburger

Wanneer je een lekkere hamburger besteld bij een restaurant zit ‘ie vaak in een papiertje. Het maakt het vasthouden wat handiger, maar ook om het een en ander op te vangen wat eruit valt. Wil je dit thuis nadoen? Dan kun je daarvoor perfect een koffiefilter gebruiken! Misschien niet zo mooi, maar wel ontzettend makkelijk.

In je bloempot

Heb je een bloempot met een gat onderaan zodat het water makkelijk kan weglopen? Ideaal, maar soms loopt er ook een deel van de aarde eruit. Om dat te vermijden leg je gewoon een koffiefilter onderaan de bloempot voor je de aarde erin stopt. Zo zorg je ervoor dat er geen aarde meer ontsnapt, maar kan het water nog wel weglopen.

Lees ook: Gekookte pasta over? Zo lang kun je het nog bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Libelle  | Beeld: Adobe Stock