Lifehack: dit is hoe je je broodzak makkelijk afsluit (zonder broodclipje!)

Op deze manier blijft je brood nog lekker vers

Ben jij ook altijd te lui om het einde van je plastic broodzak af te sluiten met het broodclipje dat erbij zit? Gewoon het uiteinde even dichtrollen en onder het brood stoppen, klaar is Kees. Toch zit de zak op die manier niet helemaal goed dicht en blijft het brood vaak niet zo lang vers. Gelukkig is daar deze lifehack, regelrecht van TikTok (where else?).

Klemmetjes en sluiters

Om een zak brood écht goed af te sluiten, heb je een broodclipje, sluiter of ander klemmetje nodig. Simpelweg het uiteinde onder het brood verstoppen, is helaas niet altijd een goed idee. Maar we hebben ook geen zin in dat gedoe met die klemmetjes… Gelukkig is daar TikTok, met alle hacks die je nodig hebt.

Lifehack

Want hoe kun je je broodzak dan wel het beste sluiten? Draai het uiteinde van de zak. Vervolgens pak je dit uiteinde bij de rand vast en deze vouw je over je brood heen. Zo is je brood dubbel goed afgesloten. Bekijk in de video hieronder hoe dat eruitziet.

@feelgoodfoodie

Learned this hack from @natashaskitchen for sealing bread without clips, twisties or other contraptions! ? #kitchenhacks #foodblogger #foodtips #tips

? original sound – Yumna Jawad

Lees ook: TikTok-hack: dit is dus hoe je Romeinse sla moet snijden

Dit artikel later nog eens bekijken? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok FeelGoodFoodie | Beeld: Pexels