Naomi

Aangebrand

Het overkomt de beste. Het vuur stond net iets te hoog of je raakte afgeleid door de telefoon of je kind. Voor je het weet begint de keuken te stinken en zijn je aardappelen aangebrand of dat lekkere stuk vlees is veranderd in een rubberen zool. Je eten kun je weggooien, maar ook de pan ziet er niet meer zo fraai uit. Gelukkig is er een trucje waardoor je zonder al te veel werk je aangebrande pan weer kunt redden.

Schoonmaken

Je kunt een aangebrande pan heel gemakkelijk schoonmaken door middel van gewoon keukenzout. Strooi het zout over de aangebrande bodem en giet er water bij, genoeg om de hele bodem te bedekken. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het water ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Dankzij het kokende water en het bijtende zout kun je nu de aangekoekte resten gemakkelijk van de bodem schrapen zonder te hoeven boenen.

Brand

Naast het schoonmaken van een pan is zout altijd handig om in de buurt te hebben. We hopen dat he nooit gebeurt, maar het kan voorkomen dat je vlam in de pan krijgt. Dit soort brand komt door de olie in de pan. Je mag dit vuur nooit blussen met water, omdat water en olie alleen maar een grotere vlam veroorzaakt. Daarom moet je de vlam altijd blussen door de deksel op de pan te doen, zodat het vuur geen zuurstof krijgt en uit gaat. Heb je geen deksel in de buurt? Grijp dan het keukenzout. Strooi dit over de vlammen totdat ze uit zijn. Het zout dooft het vuur erg snel!

Pagina 2/2

Lees ook: Pizza over? Dít is de snelste, beste én lekkerste manier om ‘m op te warmen

Dit bericht bewaren? pin ‘m op Pinterest!

Bron: Oma Weet Raad | Beeld: Videostill householdhacker