Sanne

En dat zonder veel vet

Een portie kibbeling van de viskraam is natuurlijk op z’n lekkerst als het vers bereid is. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar heb je per ongeluk toch een keer te veel besteld en kun je het niet op? Dan neem je het natuurlijk mee naar huis om later op te warmen. Maar hoe krijg je de kibbeling dan weer  zo krokant alsof het vers is? 

Kibbeling

Kibbeling is één van de populairste items bij een viskraam of in een visrestaurant. En dat snappen wij heel goed! Het gepaneerde en gefrituurde stukje witvis is heerlijk, vooral met een lekker sausje erbij en wat kruiden erover. Eenmaal thuis aangekomen met je overgebleven kibbeling, komt het probleem om de hoek kijken. Hoe warm je de vis weer op zónder dat het klef en zompig blijft? Je wilt immers altijd krokante kibbeling, ook als je het opwarmt. Gelukkig zijn daar zelfs meerdere manieren voor. Wij zetten ze op een rij:

Magnetron

Veel mensen gebruiken de magnetron om hun kibbeling op te warmen. Het is immers lekker makkelijk. Toch is dit de slechts manier en raden we het je absoluut af om kibbeling in de magnetron te verwarmen. Het wordt er namelijk alleen nog maar droger en slapper van.

Oven

De oven is een veel beter idee. Bak de kibbeling op 180 °C in tien minuutjes warm, en zelfs weer redelijk krokant. Leg de stukjes vis op een ovenrooster met genoeg ruimte ertussen. Leg overigens ook een bakje onder de kibbeling, waarin het vocht dat uit het paneermeel drupt kan worden opgevangen.

Pan

De kibbeling weer opbakken in de pan is ook een goede optie. Dit kost iets meer tijd, maar dat is het zeker waard. Doe een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en verwarm dit op middelhoog vuur. Zodra de olie heet genoeg is bak je de stukjes rondom aan, waardoor er weer een knapperige korst ontstaat. Let op: doe niet alle kibbeling tegelijkertijd in de pan, zodat ze ruimte hebben om te blijven ‘zwemmen’.

Airfryer

Natuurlijk bewaren we de beste tip voor het laatst. En hoe kan het ook anders dat dat de airfryer is! Dit apparaat lijkt werkelijk alles te kunnen, zo ook het opwarmen van kibbeling. Hierin maak je de vis warm en krokant, maar dan zónder veel vet. Wat wil je nog meer? Verwarm de airfryer voor op 180 °C, verdeel de kibbeling gelijkmatig over de bodem van het mandje en spray licht in met olie. Bak zo’n 4 minuten.

Eet smakelijk!

Ook lekker: Zo maak je zelf lekkere kibbeling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock