Hanna Mellema

Dit wisten wij nog niet!

De kerstdagen zijn bij uitstek het moment waarop veel mensen besluiten koekjes te bakken. Heerlijk! Maar vaak maak je er veel te veel. De verleiding is dan groot om ze gewoon in een koektrommel te bewaren, maar dat is zonde. Als je wil dat je koekjes het langst goed blijven, kun je ze het beste op déze manier bewaren.

De koektrommel

Bijna iedereen heeft wel een koektrommel in huis, en het lijkt dan ook logisch om hier je versgebakken koekjes in te bewaren. Maar, niks is minder waar. Het probleem? De meeste koektrommels zijn niet luchtdicht. Je koekjes zullen hierdoor snel vocht verliezen en droog worden. Daardoor verandert de smaak, en verliezen ze hun knapperige textuur.

Wat werkt wel?

De vraag blijft dan natuurlijk: hoe kan ik mijn koekjes wél bewaren? Nou, daar hebben we gelukkig een antwoord op. Het belangrijkste is om een luchtdichte verpakking te vinden, zoals een goede bewaardoos of een luchtdichte plastic zak. En om er nog zekerder van te zijn dat de koekjes goed blijven, kun je ze individueel verpakken in bakpapier. Wanneer je de koekjes aan je gasten presenteert, kun je ze natuurlijk best even in de koektrommel leggen. Zolang je ze daarna maar weer luchtdicht verpakt.

De diepvries

Wil je je kerstkoekjes nog langer bewaren? Overweeg dan om ze in te vriezen. Verpak de koekjes luchtdicht in diepvrieszakken, en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Als je ze wilt gebruiken, laat je ze kort even ontdooien. Doe ze daarna ongeveer drie tot vijf minuten in de oven, op 180 graden. Zo proeven je koekjes weer alsof ze helemaal vers zijn!

Aperol-spritz kerstkoekjes

Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor lekkere kerstkoekjes? Probeer dan eens deze aperol-spritz kerstkoekjes.In deze koekjes komen de zoete smaak van kerstkoekjes én de smaakvolle aroma’s van Aperol samen. Bovendien heb je het deeg binnen een paar minuten klaar. Echt het proberen waard dus!

Lees ook: Weer eens wat anders: Aperol Spritz-kerstkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle, Kookfans Archief | Beeld: Pexels