Sabine

Hint: het is géén kookroom

Wanneer de broekriem wat aan de strakke kant zit, is het misschien een goed idee om de room in je soep achterwege te laten. Het is misschien beter… maar zeker niet lekkerder. Dus wat kun je dan doen om je soep romig te maken zonder er 250 milliliter aan vet in te schenken? Wij hebben de tip!

Minder vet, maar wel net zo romig.

Room
Open je koelkast en daar lacht het ingrediënt je waarschijnlijk al tegemoet: yoghurt. Alles wat je nodig hebt om je soep romig te krijgen zonder de hoeveelheid vet in kookroom is yoghurt. Wanneer je een recept hebt waar room in moet, kun je dat vaak vervangen voor (magere) yoghurt.

Verdunnen
We weten het: yoghurt is geen room. Het is dikker en de smaak kan je soep wat veranderen, maar het is perfect voor bepaalde soepen zoals aspergesoep of tomatensoep. Is je soep al heel dik van zichzelf? Voeg dan de yoghurt verdund toe. Dit doe je door een beetje extra bouillon aan de yoghurt toe te voegen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay