Kun je de zoute smaak niet missen? Zo los je het op

We weten allemaal dat te veel zout eten slecht voor je gezondheid is. Eet er niet te veel van, luidt het advies. Toch luisteren we hier maar mondjesmaat naar. Volgens Nierstichting eet 85 procent van de Nederlanders te veel zout. Ai. Maar hoe kun je je maaltijd dan toch die zoute smaak geven, zonder enthousiast met het zoutvaatje boven de pan te schudden?

Met dit ene ingrediënt kun je de zoute smaak versterken.

Koken met zout

Heb je flink in de keuken gezwoegd om een lekker maaltje in elkaar te flansen? Dan wil je niet dat je gerecht flauw is. Zelfs wanneer je braaf naar het recept hebt geluisterd en de aangegeven hoeveelheid zout hebt toegevoegd, kan het nog wat flauw zijn. Tenminste, vaak denk je dat maar. Een bepaald ingrediënt kan de smaak van zout namelijk versterken.

Vervanger

“Probeer eens om iets zuurs toe te voegen in plaats van extra zout”, adviseert een chef-kok aan Buzzfeed. “Een scheutje azijn of citroensap kan de smaken naar voren laten komen zonder dat je te veel zout toevoegt.” Klinkt zeker het proberen waard.

Te veel zout

Naar hartelust zout toevoegen aan je eten kan dan wel lekker zijn, maar je nieren zijn er wat minder content mee. Ook je bloeddruk ziet het graag anders. Wie te veel zout eet, kan een te hoge bloeddruk krijgen, waardoor je lichaam meer moeite moet doen om je bloed door het lichaam te pompen. Ook kan deze te hoge bloeddruk de filters in je nieren beschadigen. De nierstichting raadt daarom aan om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten.

Lees ook: Met deze 3 trucjes maak je de knapperigste bacon ooit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed, Nierstichting | Beeld: Pexels