Desy

De beste manier om je inductiekookplaat schoon te krijgen!

Koken op een inductiekookplaat kent vele voordelen; je hoeft na het koken minder schoon te maken en de kans op verbranding is veel kleiner. Ook hoef je je niet druk maken als je het ‘vuur’ aan laat staan zonder dat er een pan op staat; zonder pan warmt de kookzone van de inductiekookplaat niet op. Toch zitten er ook nadelen verbonden aan een inductiekookplaat!

Glanzend oppervlak
Door het glanzende oppervlak van de inductiekookplaat zie je vlekken en ingebrande etensresten meteen. Wanneer je hardnekkig vuil van de kookplaat wilt verwijderen door een schuursponsje te gebruiken, beschadig je de plaat helaas al snel. Heb je last van aangekoekt vuil of ingebrande etensresten op de inductiekookplaat? Dan raden we je vooral aan om het vuil niet weg te schrapen om beschadiging te voorkomen.

Zo maak je ‘m schoon
Wil je je kookplaat goed schoonmaken zonder ’m te beschadigen? Dan kun je het volgende doen. Wrijf eerst met een siliconen spatel over de vlek of het aangekoekte eten. Hierdoor komt het vuil los te zitten en verwijder je eventueel de kleur van de vlek. Bovendien beschadig je de kookplaat niet wanneer je een siliconen spatel gebruikt. Maak vervolgens een schoonmaakpasta door vier eetlepels baking soda met wat water te mengen. Wrijf de pasta over de kookplaat. Leg een warme, natte theedoek op de pasta en laat de pasta ongeveer een half uur zitten. Wrijf het daarna schoon met de theedoek en je inductiekookplaat ziet er weer uit als nieuw! Een kind kan de was doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Unsplash