Fabiën

Wist jij dit?

Anno 2024 kun je ontelbaar veel soorten olies in de supermarkt vinden. Van olijfolie tot arachideolie, door de bomen zien we het bos niet meer en elke fles heeft ook weer andere functies. Want is het je weleens opgevallen dat de dop op een zonnebloemolie een speciale functie heeft?

Speciale dop

Zonnebloemolie is een musthave in ieders keuken en kun je zowel koud als warm gebruiken. Zonnebloemolie kan behoorlijk hoge temperaturen verdragen en wordt daarom – niet voor niets – vaak gebruikt om in te frituren. Omdat je vaak veel van de olie nodig hebt, zit de olie meestal in een grote fles. Maar waarom heeft de olie eigenlijk een speciale soort dop? Volgens een hack op Instagram is dat om de volgende reden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cookist Wow (@cookistwow)

De hack

Als je de fles opent kun je er een soort lipje aftrekken. Menigeen gooit die weg, maar volgens deze hack moet je ‘m juist bewaren. Draai je het dopje om en positioneer je ‘m opnieuw in de fles, dan blijft het dopje zitten en wordt er een soort doseersysteem. Hierdoor loopt de olie er in een veel dunnere straal uit en voorkom je dat je teveel olie gebruikt.

Maar werkt het ook echt? In de comments klinken afwisselende reacties.”Toen ik dat deed, kwam de hele bovenkant los en zat er overal olie. Ik weet niet of dat de bedoeling is, maar bij mij werkte het niet”, schrijft iemand. En: “Dat heb ik nooit geweten! Heel gaaf!”, schrijft iemand anders. Aha!

Lees ook: Aha: deze groenten worden gezonder als je ze kookt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock