Met dit handige stappenplan bak je jouw biefstuk nét als in het restaurant!

Desy

Zo mislukt jouw biefstuk nooit meer

Een biefstukje lijkt een heel gemakkelijk gerecht, maar om hem echt lekker klaar te makkelijk is zo makkelijk nog niet. Vaak is de biefstuk nog te rauw of juist te doorbakken, te droog of niet droog genoeg. Hoe bak je nu eigenlijk de lekkerste biefstuk? Met dit stappenplan!

Als je deze stappen volgt, bak je het perfecte stukje biefstuk.

Stap 1: gebruik goed vlees

Er bestaan veel verschillende soorten rundvlees, maar voor een lekkere biefstuk kun je het beste ossenhaas of tournedos gebruiken. Ook de kogelbiefstuk doet het goed!

Stap 2: gooi je biefstuk niet koud in de pan 

Vaak halen we de biefstuk uit de koelkast en doen we hem direct in de pan. Fout! Je biefstuk moet eigenlijk een halfuur op kamertemperatuur komen. Gooi je hem namelijk te koud in de pan, dan kan het zijn dat de binnenkant niet gaar wordt.

Stap 3: kruid je biefstuk

Kruid de biefstuk nadat je hem op kamertemperatuur hebt laten komen met kruiden die jij lekker vindt.

Stap 4: bakken!

Nu is het tijd om de biefstuk te bakken. Dit doe je door een koekenpan op hoog vuur te verhitten en dan een klontje boter toe te voegen. Wacht tot de boter bruin wordt en leg daarna de biefstuk in de pan. Bak deze twee minuten aan elke kant voor een rare biefstuk, drie minuten aan elke kant voor een medium rare biefstuk en vier minuten voor medium biefstuk.

Stap 5: laat de biefstuk even met rust 

Haal het vlees uit de pan en wikkel dit in aluminiumfolie. Laat het in de folie vijf minuten rusten. Hierdoor zal je stukje vlees sappiger worden!

Nu kun je de biefstuk serveren met een lekkere jus en bijgerechten naar keuze. Tip: een beetje kruidenboter smaakt er ook heel lekker bij! Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pxhere