Sabine

Zo maak je de romigste milkshakes

Op de redactie van Kookfans zijn we niet vies van een lekkere milkshake. Als je ons al een tijdje volgt, heb je misschien wel gezien dat we verscheidene recepten hebben voor de heerlijkste milkshakes, zoals deze Oreo-milkshake, Twix-milkshake of KitKat-milkshake. Hoewel… op dat ‘heerlijkste’ moeten we nog even terugkomen. Er is namelijk een geheim ingrediënt dat deze milkshakes nóg lekkerder maakt.

Extra ingrediënt

De basis voor een heerlijke, simpele milkshake is vaak melk, bolletjes roomijs en je favoriete fruit. Even in de blender en je kunt genieten van een heerlijke shake. Maar er is een ingrediënt dat je milkshake nog lekkerder kan maken, namelijk: melkpoeder.

Nog romiger

Alles wat tussen jou en die hemelse milkshake instaat, is melkpoeder. Door melkpoeder aan je shake toe te voegen, maak je ‘m nog romiger zonder dat je de textuur verpest. Melkpoeder is simpelweg melk die zo is bewerkt dat het een poeder wordt. Het is lang houdbaar en het hoeft niet in de koelkast.

Zo doe je het:

Van plan om binnenkort een milkshake te maken met melkpoeder? Gebruik per halve liter die je wilt maken twee eetlepels melkpoeder. Voeg dit tegelijkertijd toe wanneer je de melk toevoegt aan het mengsel en je krijgt de heerlijkste milkshake. Benieuwd waar je het melkpoeder kunt kopen? De Albert Heijn heeft het gewoon in haar schappen staan van het merk Campina en Two Cows.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke rode wijnmilkshake!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay