Naomi

Zo lekker at je gehaktballen nog nooit!

Of je het nu bij aardappelen en groente eet of ze op een broodje legt: een gehaktbal is altijd lekker. Maar dan moeten ze natuurlijk wel lekker smeuïg zijn. Met dit ingrediënt maak je je gehaktballen net zo smeuïg als je oma ze vroeger maakte! 

Nooit meer stijve gehaktballen met deze tip!

Oorsprong

Oma’s gehaktbal, de Duitse gehaktbal, een Hongaarse gehaktbal, uit de jus-, gestoofde-, extra gepeperde- en de originele Amsterdamse gehakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een soort gehaktbal van. Als we duiken in onze geschiedenis zien we dat de eerste gehaktbal in de literatuur opduikt rond 1615. De bekende bal wordt dan nog een ‘frickedil’ genoemd. Een gerecht dat vooral bij de welvarende burgers op het menu verscheen. Deze bal bestond uit gehakt van kalfsvlees en kalfsvet. Later in 1850 werden de ballen gemaakt door kalfsgehakt te kneden met eieren en in melk geweekt witbrood, beschuit of met paneermeel. Inmiddels zijn er duizenden soorten te vinden over de hele wereld. Maar één ding is zeker: geen gehaktbal smaakt net zoals oma ‘m maakt!

Geheim ingrediënt

Wij doken het internet in en zochten naar hét ultieme recept voor de lekkerste gehaktballen. Deze smaken net zo lekker en smeuïg als oma ze vroeger maakten. Deze tip kwam van niemand minder dan de bekende Nederlandse topchef, Herman den Blijker. Benieuwd welk geheim ingrediënt hij aan z’n gehaktballen toevoegt om ze nóg lekkerder te maken? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2