Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Gewenste hoeveelheid aardappelen
  • 30 á 40 milliliter augurkensap

Frietjes

Wist je dat je je friet ook op smaak kunt brengen met augurkensap? Het sap kan de frietjes een stuk lekkerder maken. Het vergt alleen wel even wat planwerk. Weet je dat je de volgende dag patat gaat maken? Week de aardappelen dan ongeveer twaalf uur in augurkensap. Droog je piepers vervolgens even door ze op keukenpapier te leggen en maak daarna patat zoals je dat altijd zou doen. Je frietjes krijgen hierdoor een iets zure smaak, waardoor je minder mayonaise hoeft te gebruiken. In veel landen eten ze friet met salt and vinegar, oftewel zout en azijn. Wij kennen dat hier niet zo, maar geloof ons, het is verrukkelijk!

Aardappelsalade

Ook je aardappelsalade kun je een flinke upgrade geven met een beetje augurkensap. Gebruik je mayonaise wanneer je een aardappelsalade maakt? Voeg dan een paar eetlepels augurkensap aan de mayonaise toe. Dit geeft je aardappelsalade een zeer smakelijke twist! Dit maakt de aardappelsalade een stuk frisser en zoet-zuur. Je zult merken dat een klein beetje augurkensap je aardappelsalade naar een hoger niveau tilt. 

Pagina 2/2

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: One Good Thing by Jillee | Beeld: Pixabay