Marlieke

Het resultaat is spectaculair!

Natuurlijk is een lekkere smaak het allerbelangrijkste bij het bakken van een cake of taart, maar het oog wil ook wat. Wij weten nu gelukkig hoe we in een handomdraai een prachtige taart of tulbandcake kunnen neer zetten. Kijk en leer!

Frosting op de taart

Je kent ze wel: van die schitterende chocoladetaarten of cakes met een glimmend laagje chocoladeglazuur. In de praktijk wordt het echter nooit zo mooi en strak als we willen. Dat is nu verleden tijd, want de TikTokkers achter het account How To Hack It laten zien hoe het moet.

Tulbandvorm

Voorwaarde is wel: je cake of taart moet een gat in het midden hebben. De hack werkt dus het beste als je een tulbandvorm of andere ronde bakvorm met een gat hebt gebruikt.

Zo ga je te werk

Plaats een bakvorm bovenop het taartgat wanneer de cake gebakken en afgekoeld is. Vul nu het gat met het glazuur of de vloeibare frosting tot aan de rand van de bakvorm. Verwijder dan de bakvorm en tadaa: het glazuur verdeelt zichzelf gelijkmatig over de cake.

Moeilijk te volgen? Onderstaande video maakt deze hack snel duidelijk:

@howtohackittm

frosting with a side of cake #ukfood #foodhack

? Show you what you missin – Merrickbeaumont

Ook handig: Man deelt makkelijke hack om diepvriesproducten te bewaren

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Markus Spiske