Met deze eenvoudige truc sta je nooit meer eten uit het afvoerputje te peuteren

Een paar rijstkorrels die de pan uitschieten tijdens het afgieten, kruimels en restjes die meekomen wanneer we ons bord afspoelen… Op de een of andere manier weten zich altijd etensresten te verzamelen in het afvoerputje van de gootsteen, wat op den duur kan zorgen voor een verstopte leiding. Gelukkig is je gootsteen makkelijk schoon te houden met deze truc.

Etensresten

Natuurlijk hebben de meesten wel een zeefje op de gootsteen, maar alsnog glipt er regelmatig een restje pasta of een erwtje zó de afvoerbuis is. En iedere avond het putje leeghalen is niet ons favoriete klusje. TikTokker Jane Green heeft gelukkig een supersimpele oplossing bedacht. Zij voegt gewoon een extra zeef toe in de vorm van een gootsteenbakje. De inhoud daarvan kan dan gewoon bij het (gft-)afval. Slim!

@janegreen8

#ThatsWhatILike #gymrush #HMmerchformation #turnitup #BreakupWithBottled #lifehack #foryoup #lifehacks #magiclifehack #busylifehack #clean #f #fyp

? My Oh My – Camila Cabello

Gootsteenbakje

Zulke driehoekige gootsteenbakjes zijn voor een prikkie te koop op het internet, of kijk eens rond in de Hema, Action of Blokker.

Lees ook: Dit is hoe vaak je de gootsteen schoon moet maken en hoe je dat doet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TikTok | Beeld: Pexels