Een geheim ontrafeld van professionals

Heb je je ooit afgevraagd wat het geheim van de chef is? Vast wel, en 9 van de 10 keer ga je daar echt niet achterkomen. Vooral als het op ingrediënten en bereidingswijze aankomt zal een professionele kok nooit zijn geheim prijsgeven. Het is zijn manier van koken en zijn manier van het brengen van de smaak. Maar, als ze het dan niet willen hebben over hoe ze gerechten zo lekker krijgen, dan kunnen ze vast wel wat verklappen over het werken in de keuken. Dat hebben deze 13 internationale chefs en succesvolle foodbloggers gedaan en wij hebben het lijstje!

Ken Oringer, chef en eigenaar bij Toro, New York
Sojasaus: “ik doe overal sojasaus in. Het maakt niet uit wat het is, al is het niet Aziatisch, ik doe het er in. Ik doe zelfs een scheutje door mijn bolognesesaus, paella of door salades. Er is niks lekkerders.”

Erik Battes, executive chef bij Morimoto, New York
Handige truc voor het snijden van cherrytomaten: “ik doe alle cherrytomaatjes tegelijk tussen twee deksels van een klein vierkant bakje. Vervolgens houd ik het vast en snijd ik ze allemaal in één keer door. Scheelt een hoop tijd en werk!”

Daniel Holzman, chef en mede-eigenaar van The meatball job, New York
Knoflook kneuzen: “je moet altijd met het snijvlak van je mes een teentje knoflook met schil en al kneuzen. Dat scheelt je al het gepiel.”

Tim Love, chef van Lonesome Dove, Fort Worth
Citroen: “ik pers altijd aan het einde van het bakken van vlees wat citroensap erover uit. Dit maakt het vlees zo heerlijk mals.”

Jenna Mahony, auteur van Small Apartment Hacks
Cafetière: “mijn ultieme keukengadget is een cafetière. Niet alleen voor koffie, maar je kunt dit apparaat ook voor andere dingen gebruiken.”

Helen Dujardin, foodblogger en fotografe van Tartelette
Olijfolie: “kies je olijfolie zorgvuldig. Er zijn zoveel verschillende soorten en elke soort olie past weer bij een ander recept.”

Anthony Chittum, chef van Antony Chittum, Washington DC
Klein kommetje: “zet tijdens het bereiden van je ingrediënten een klein kommetje bij je op het aanrecht. Zo kun je daar je afval in doen en hoef je daarna maar één keer naar de prullenbak te lopen.”

Dale Talde, chef van Talde, New York
Hete pepers
: “één van mijn favoriete geheimen in de keuken is om overal een beetje gehakte Spaanse peper doorheen te doen. Het is goed om verschillende kruiden aan je gerechten toe te voegen.”

Kyle Bailey, chef van The Arsenal, Washington DC
Hete pannen: “warm je pannen die je gaat gebruiken tijdens het voorbereiden alvast op in de oven. Het duurt namelijk zo’n twee minuten voordat de pan op het fornuis opgewarmd is. Dit bespaart je veel tijd”.

Eden Grinchpan, presentatrice van het kookprogramma Eden Eats
Tang: “ik ben nergens meer zonder mijn keukentang, het is een verlengstuk van mijn handen! Ik gebruik ze uiteraard om vlees te grillen, maar ook om dingen om te keren in de oven, in saus te roeren, hete deksels te pakken…”

Ashley Rodriguez, blogger van Not Without Salt
Parmezaanse kaas: “ik kan niet zonder Parmezaanse kaas. Het kan een saaie pasta, en ook vele andere gerechten, zoveel meer smaak geven. En je kan er heel veel mee! Ik gebruik altijd de allerbeste kaas, iets prijziger, maar je doet er lang mee”.

Doe er je voordeel mee! Laat je even weten welke tip je het beste vindt?

Bron: Culy.nl | Beeld: Pixabay