Christel

Het is een fluitje van een cent

Het is niet altijd even makkelijk om te beslissen we wat willen eten in de avond. Een stukje vlees kan eigenlijk altijd. Toch is het niet zo vanzelfsprekend om een goed stukje vlees te kunnen bakken. Wanneer we dan toch een stukje vlees op tafel wilt zetten, moet-ie natuurlijk wel lekker mals zijn. Echter krijgt niet iedereen dit altijd voor elkaar. Gelukkig is er een manier waardoor je vlees wel áltijd mals is. Deze truc ga je voortaan altijd toepassen bij het bereiden van een lekker mals stukje vlees!

Je hebt het product waarschijnlijk al in huis.

Baksoda

Het is iets wat je overal voor kunt gebruiken, voor zowel het schoonmaken als koken: baksoda. Door het vlees eventjes te laten weken in een mix van water met wat baksoda stijgt de pH-waarde van het vlees. Hierdoor verliezen de eiwitten in het vlees zijn structuur niet, waardoor het vlees mals blijft.

Hoe werkt het

Een halve theelepel bakpoeder per 1200 gram rund en 1 theelepel bakpoeder per 1200 gram kip en varken is al genoeg. Laat het vlees ongeveer 15 minuten weken. Een steak kun je weer anders behandelen. Sommige mensen zweren erbij om wat baksoda over het vlees te strooien en dit in het vlees te wrijven. Vervolgens laten ze het vlees even in de koelkast staan en spoelen daarna de steak zorgvuldig af. Daarna gewoon bakken zoals gewoonlijk. 

Volg ons ook op Instagram voor de lekkerste recepten van Kookfans!

Lees ook: Met dit ingrediënt wordt je aardappelsalade nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: How to | Beeld: Pixabay