Maayke

Dit scheelt je veel tijd in de keuken

Koken is leuk en kan zeer ontspannend zijn. Toch maken we wel het liefst gerechten in de keuken die makkelijk en snel klaar zijn. We zijn dan ook regelmatig op zoek naar handige tips, die het ons leven in de keuken wat simpeler maken. Zo kan bijvoorbeeld het snijden van champignons veel tijd in beslag nemen. Wil je weten hoe je dit veel sneller kan doen? Lees dan snel verder!

Met deze tip snijd je champignons in één seconde.

Champignons

Champignons zijn een van de meest veelzijdige groentesoorten die we kennen. Rauw kun je deze groente echter beter niet eten. Rauwe champignons bevatten namelijk de schadelijke stof agaritine. Door de neutrale smaak van deze veelzijdige groente, kan het vrijwel met allerlei andere voedingsmiddelen als vlees, ei, ui en knoflook worden gecombineerd. Wees er wel van bewust dat deze groente niet een goede vleesvervanger is, in tegenstelling tot wat vele mensen denken. Hoewel deze groente redelijk wat eiwitten bevat, is de hoeveelheid niet voldoende als volwaardige vleesvervanger. Tenslotte kun je deze groente zo’n 2 á 3 dagen bewaren in de koelkast. Champignons hebben de beste smaak op de dag van aankoop.

Lifehack

En dan nu, om terug te komen op dé tip die je heel wat tijd gaat besparen in de keuken. Elke groente één voor één snijden kan namelijk een behoorlijke klus zijn. De truc om dit in één seconde te doen is door een eiersnijder te gebruiken. Borstel de champignons schoon, leg ze een voor een in de eiersnijder en snijd de ze binnen één seconde in plakken. Op deze manier ben je veel sneller door je bakje heen en zijn alle plakken gelijkmatig en van dezelfde dikte. Dit maakt het bereiden van de groente ook een stuk makkelijker, aangezien elke plak gelijkmatig gaar wordt.

Bekijk hieronder de instructievideo:

Lees ook: Recept: gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: aHealthyLife, AD | Beeld: Max Pixel