Yentl Feenstra

Op deze manier blijven ze heerlijk sappig!

Een lekkere maïskolf is de ultieme zomerse barbecue groente. Of je het nu stoomt, grilt of in de heteluchtfriteuse gooit, maïskolven zijn het perfecte bijgerecht bij een goede burger of gegrilde steak. Maar wat doe je als je iets te enthousiast bent geweest in aantallen? Geen zorgen, want hoewel overgebleven maïs bij uitstek al perfect is voor een heerlijke maïssalade, zijn er ook een paar manieren om de kolven gemakkelijk opnieuw op te warmen.

Opwarmen in de oven

Overgebleven maïskolven kunnen heel goed worden opgewarmd in een voorverwarmde oven van 180 graden. Wikkel de kolven in aluminiumfolie en voeg een beetje water, boter en/of kruiden toe. Gegarandeerd succes!

Opwarmen in de magnetron

Als je een enkele overgebleven maïskolf wil opwarmen en je hebt niet zoveel tijd, is de magnetron de gemakkelijkste manier om dit te doen. We raden je aan om ‘m op een kom of bord te doen, er een vochtige handdoek overheen te leggen en 1 minuut in de magnetron te zetten. Zorg ervoor dat je hem na 30 seconden even omdraait.

Opwarmen op het fornuis

Als je gewone, ongekruide maïskolven hebt, kun je deze gemakkelijk opnieuw koken. Breng een pan water aan de kook en plaats de kolven er een paar minuten in, of tot ze naar wens zijn opgewarmd. Je kunt ze ook op het fornuis stomen met een groentestomer.

Bevroren maïs opwarmen

Maïs invriezen – als het eenmaal van de kolf is – is een geweldige manier om er het hele jaar door van te genieten. Het kan gemakkelijk worden opgewarmd in de magnetron, gestoofd met een scheutje water of gebakken met een beetje boter en kruiden. Eet smakelijk!

Lees ook: Barbecuetijd! Deze maïskolf met zelfgemaakte kruidenboter is heerlijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels