Desy

Aardbeien blijven veel langer goed met deze truc!

Bijna iedereen houdt wel van een aardbei; heerlijk zoet, fris en ook nog eens gezond! Jammer alleen dat de bakjes met aardbeien zo snel lijken te bederven; na twee dagen kun je de aardbeien al bijna weer in de prullenbak gooien.

De oh zo lekkere aardbeitjes zijn erg kwetsbaar; ze zijn erg zacht, hebben geen schil en beschadigen snel. Dat maakt ze lekker, maar betekent ook dat ze sneller kunnen bederven. Je hoeft maar even met je bakje met dit heerlijke fruit te schudden en je zult zien; twee dagen daarna beginnen ze te beschimmelen. Gelukkig is er een heel handig en makkelijk trucje waarmee je dit proces een beetje kunt vertragen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een beetje azijn en wat water! Lees op de volgende pagina hoe dit in zijn werk gaat.

Dit heb je nodig:

  • Azijn
  • Water

Zo doe je het:

Neem en kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water (gebruik een maatbeker!). Stop de rode vruchten in het azijnwater en laat ze circa 5 tot tien minuten in het badje weken. Zorg ervoor dat de aardbei aan alle kanten nat is geworden. Haal de aardbeien uit het water, stop ze in een vergiet en spoel ze niet af. Schud de aardbeien voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot ze volledig opgedroogd zijn en doe ze dan terug in hun bakje. Je zult zien dat de aardbeien nu veel langer meegaan!

Lees ook: De angstaanjagende reden waarom mandarijnen uit blik zo schoon zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Hip2SaveWooninspiraties | Beeld: videostill