Sabine

Wie wil dat nu niet?

In een cake zit eigenlijk alles wat niet goed voor je is: veel koolhydraten, verzadigd vet, suikers, cholesterol. Alles behalve gezond, maar o zo lekker. Wil je van een plak cake genieten die niet meteen een aanslag op je cholesterolgehalte pleegt? Of wil je graag een cake bakken zonder daar al te veel verzadigd vet aan toe te voegen? Dan hoef je maar een hele kleine aanpassing te maken.

Een kleine aanpassing kan een groot verschil maken.

Verzadigd vet en cholesterol

Wil je een cake bakken en denk je alle ingrediënten in huis te hebben? Vervang de boter dan door olijfolie! Hierdoor zal je cake veel minder slecht zijn. 100 gram roomboter bevat 51 gram verzadigd vet en 215 mg cholesterol. In olijfolie zit per 100 gram ‘slechts’ 14 gram verzadigd vet en het bevat 0 mg cholesterol! Aangezien in een cake vaak 200 gram boter zit, kun je dus flink bezuinigen op verzadigd vet en cholesterol als je olijfolie gebruikt.

Smaak

Wie zich zorgen maakt dat de cake vies zal smaken, kan gerust ademhalen. De cake zal inderdaad anders smaken, maar niet vies. De olijfolie zorgt voor een lichte en kruidachtige aroma. Ben je van plan om eens te gaan bakken met olijfolie? Gebruik dan een milde variant.

Lees ook: Zo maak je een overheerlijke cheesecake die veel minder calorieën bevat dan het origineel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: All Recipes | Beeld: Pixabay