Tjitske

6. Messen

Sommige thuiskoks menen dat ze een zeer uitgebreide messenset nodig hebben om goed te kunnen koken. Maar, ga eens bij jezelf te raden welke messen je écht gebruikt. De kans is groot dat dit niet tien messen zijn! Geef daarom de messen die je nooit of nauwelijks gebruikt weg, die zijn overbodig.

7. Keukenapparaten

De pastamachine waarmee je van plan was heerlijke verse pastas te maken, maar die nu staat te verstoffen. Of misschien heb je nog een broodmaker die je nooit gebruikt. Gebruik je deze apparaten minder dan vier keer per jaar, doneer ze dan aan een kringloop of zet ze in een andere opslag (mits je hier ruimte voor hebt). Laat zulke apparaten niet je aanrecht of keukenkastjes in beslag nemen!

8. Kookboeken

Heb jij nog een rij kookboeken staan, maar kook je gewoon uit jezelf of haal je recepten van het internet? Hoeveel pijn het ook doet, je kan echt zonder. Houd alleen de echt mooie naslagwerken die je nog gebruikt, de rest kan weg. Gebruik je telefoon of tablet in de keuken als je recepten wilt gebruiken.

9. Oud eten

Jahaaa, logisch! Je gooit verrot eten natuurlijk weg. Maar, wat we vaak vergeten is om ook in de voorraadkast te kijken. Bekijk dus ook je voorraadkast en gooi oud ingeblikt eten weg.


Pagina 2/2

Lees ook: Om deze redenen zou je vaker gember moeten eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Prima | Beeld: Pexels