Wij delen 5 interessante burrito-geheimen

Wraps, gehakt, mais, bonen en een pittige saus: dat zijn toch dé ingrediënten voor een goed gevulde burrito? Dat zou je denken. Ondanks dat je burrito thuis allesbehalve vies smaakt, is-ie in een restaurant vaak toch nét wat lekkerder. De ingrediënten zijn vaak hetzelfde, alleen zijn er een aantal manieren waardoor jouw burrito binnen no-time ook thuis restaurantwaardig zal smaken.

Aan de slag!

1. Lekker warm

Een koude wrap rolt iets minder lekker dan een warme variant. De truc? Verwarm de wrap voordat je ‘m vult. Om te voorkomen dat je ‘m te lang verwarmt hebben wij en handig – en lekker – trucje. Zet een pan op zacht vuur en leg de wrap hier zonder olie of boter in. Verwarm de ene kant kort en draai om. Sprenkel vervolgens wat geraspte kaas over de wrap. Smelt de kaas? Dan is de wrap warm genoeg!

2. De juiste variant

Je hebt vast weleens twijfelend voor het tortilla schap gestaan. Volkoren, klein, groot, dik of dun? De keuze is reuze. Om de burrito uit een restaurant zoveel mogelijk na te bootsen is het slim de grootste en platste tortilla te kiezen – véél groter dan je denkt nodig te hebben. Helaas, de kans is groot dat niet elke supermarkt deze variant in de schappen heeft liggen.

3. Rollen maar

Het vouwen en rollen van de burrito komt nog heel precies. Vullen, rollen, de zijkanten naar binnen vouwen en doorrollen is een manier. Je kunt ook de burrito vullen, de zijkanten naar binnen vouwen en dan pas oprollen. Het maakt niet uit welke volgorde je kiest. Er is één ding heel belangrijk: rol de burrito strak op!

4. Voorkom gesmeer

Oke, het rollen zit erop. Om te voorkomen dat de gehele burrito uit elkaar valt, is er een gouden tip. Verwarm een pan op het vuur en bak hierin de opgerolde burrito aan. Door de vouwnaad aan te bakken zal de burrito samensmelten. Handig!

5. Folie

Je maakt – en eet – je burrito thuis, dus waarom zou je er in hemelsnaam folie omheen wikkelen? Daar zijn twee goede redenen voor. Door de hete burrito in een folie te wikkelen zal er een beetje stoom vrijkomen. Het stoom kan geen kant op door de folie, dus blijft in de burrito hangen. Dit zorgt ervoor dat de smaken samenkomen. Daarnaast blijft alles compact en zal de burrito niet uit elkaar vallen.

Benieuwd hoe je de burrito moet oprollen? Je ziet het in onderstaande video!

Lees ook: 5 etenswaren die je beter bevroren dan vers kunt kopen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchn | Beeld: Max Pixel