Esther Reitsema

Het is veel meer dan je denkt!

Als culinaire liefhebbers kunnen wij wel zeggen dat we niet de grootste fan zijn van aardappelpuree uit een pakje. Puree vinden we heerlijk, maar dan wel gemaakt van echte piepers. Toch zijn er genoeg lekkere gerechten waar je het poeder voor aardappelpuree wél voor kunt gebruiken. Dit zijn onze favorieten!

Pannenkoeken

Ben jij dol op pannenkoeken en eet je ze het liefst zo hartig mogelijk? Dan is het poeder voor aardappelpuree je beste vriend. Meng het met bloem, melk en wat kruiden en je hebt een perfect beslag voor een hartige pannenkoek. Beleg met kaas, bacon en wat groente en je bent klaar!

Wafels

Als je aan een wafel denkt, denk je waarschijnlijk aan zo’n zoet Belgisch exemplaar, met Nutella en verse aardbeien of warme kersen met slagroom. Heerlijk, maar als je team hartig bent kun je een wafel ook prima maken met aardappelpureepoeder! Beleg je wafel met avocado en een eitje en je hebt een heerlijke, voedzame lunch.

Brood

Ook voor zelfgemaakt brood is aardappelpuree uit een pakje een prima ingrediënt. Op die manier maak je in een handomdraai superzacht aardappelbrood, waarvan de textuur te vergelijken is met brioche. Een leuke bijkomt is dat dit brood ook nog eens glutenvrij is.

Een deegjasje voor in de frituur

Dat aardappelpureepoeder een prima vervanging is voor bloem of meel, is nu wel duidelijk. Dus ook voor alles wat je in de frituur gooit kun je dit goedje gebruiken! Wil je een lekker krokant laagje over je uienringen, vissticks of kipfilet, dan weet je het poeder te vinden.

Lees ook: Goede voornemens: 3 recepten voor alcoholvrije cocktails

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, Gio Bartlett