Sanne

Laat het lentezonnetje maar komen!

Hoewel de lente deze week officieel is begonnen, merken we daar helaas nog maar weinig van. Toch weet je in Nederland maar nooit wanneer het zonnetje ineens gaat schijnen en je er lekker op uit kunt. Het is daarom nu het perfecte moment om alvast de leukste (binnen)tuinterrassen te verzamelen, waar je dit jaar kunt genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Wij zetten ze op een rij!

The Anthony in Utrecht

In de Kanaalstraat in Utrecht vind je hotel The Anthony met Brasserie Monk. Als je eenmaal de toegangshekken door bent, loop je tegen hoge plafonds, galerijen met glas-in-lood, oude houten balken, een honderd jaar oude kapel, een paar prachtige tuinen en een binnenplaats aan waar je ook wat kunt eten en drinken. Heel veel historie dus bij The Anthony!

Meer informatie: www.theanthony.nl

The Anthony Utrecht

The Anthony, Utrecht.

Ballroom in Rotterdam

Ben je een ginliefhebber? Vlei dan neer op het binnenterras van ginbar Ballroom. Deze geheime plek bereik je door het terras aan de straatkant te negeren en door te lopen naar achteren, waar de zwartwit-geblokte balzaalvloer doorloopt in de met klimplanten begroeide binnentuin. Zit je? Bereid je dan voor op keuzestress om de meer dan 160 verschillende gins die je bij Ballroom kun bestellen.

Meer informatie: www.ballroomrotterdam.nl

Ballroom Rotterdam

Ballroom, Rotterdam.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, oftewel WSHS, zit in een prachtig gebouw in het centrum Gouda. Vroeger deed het dienst als weeshuis, nu als boutiquehotel. Het geliefde rijksmonument leent zich zowel binnen als buiten perfect voor ‘wauw’-momenten, helemaal als je in de prachtige binnenplaats gaat zitten onder een van de groene bomen. Een mousserend wijntje erbij, niks meer aan doen.

Meer informatie: www.wshs.nl

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Relais & Châteaux Weeshuis, Gouda.

Sophias in Leeuwarden

Oe la la, Leeuwarden! Modern, stads, hip: de stadstuin van Sophias is the place to be zodra het weer het toelaat. Overdag een heerlijke plek om te relaxen met een lekker broodje, ’s avonds komen de bartenders tevoorschijn om de beste cocktails en mixers voor je klaar te maken. Hier vergeet je geheid de tijd en alledaagse zorgen.

Meer informatie: www.sophias-leeuwarden.nl

Sophias Leeuwarden

Sophias, Leeuwarden.

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam

Deze lente en zomer vieren ze bij luxehotel The Grand in het oude centrum van Amsterdam de lancering van de nieuwe vintage van AIX Rosé. In de intieme Garden Terrace serveren ze een speciale AIXperience. Executive Chef Raoul Meuwese creëerde drie verschillende bites die perfect samengaan met deze lekkere crispy rosé en natuurlijk een warme lente (fingers crossed!). Je kunt tot 21 juli reserveren.

Meer informatie: www.oriolebistro.nl

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand, Amsterdam.

Botanica in Den Haag

Midden in Den Haag, in een voormalig monumentaal bankgebouw, zit restaurant Botanica waar ze fijne gerechtjes serveren en werken naar de filosofie van Dutch Cuisine. Dat betekent veel groenten en veel lokaal. Deze lente openen ze er hun binnentuin waar je kunt genieten van de mooie locatie en natuurlijk wat te eten en te drinken. De tuin is aangelegd door een ecoloog met extra aandacht voor de biodiversiteit van de stad. Topplek dit!

Meer informatie: www.botanicarestaurant.nl

Botanica Den Haag

Botanica, Den Haag.

Villa Ruimzicht in Doetinchem

Ben je lekker op pad in de Achterhoek? Sla dan Villa Ruimzicht in Doetinchem niet over. Niet alleen voor het prachtige gebouw en de landelijke omgeving, of het uitstekende restaurant (hallo, groene Michelinster!), maar vooral voor het terras dat uitkijkt over de landerijen en majestueuze bomen. Villa Ruimzicht schreeuwt om een glaasje champagne om het leven mee te vieren.

Meer informatie: www.hotelvillaruimzicht.nl

Villa Ruimzicht Doetinchem

Villa Ruimzicht, Doetinchem.

Landgoed Huize Bergen in Vught

Lekker uitgebreid lunchen, flesje een of ’t ander erbij, stiekem de schoentjes uit onder tafel en even je ogen dicht. Warme zonnestralen op je gezicht en het ruizen van de wind door de bomen. Het kan bij Landgoed Huize Bergen in Vught. En als je uiteindelijk je ogen weer opent, kijk je uit op het landgoed en het monumentale landhuis. Thank us later!

Meer informatie: www.huizebergen.nl

Landgoed Huize Bergen Vught

Landgoed Huize Bergen, Vught.

Meer dan genoeg keuze als je ons vraagt, en dat allemaal gewoon in Nederland. Welke hotspot in eigen land ga jij deze lente of zomer zeker bezoeken?

Lees ook: De 15 lekkerste hotspots in Zwolle volgens de Kookfans-redactie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Typhoon Hospitality