Perfect om 2024 mee in te luiden!
Stap het nieuwe jaar in met een sprankelend drankje dat jouw avond helemaal compleet gaat maken! Deze winterse variant van het populaire drankje ‘gin-tonic’ geeft een verrassende twist aan het klassieke zomerdrankje, en brengt deze ongetwijfeld koude dag op smaakvolle wijze tot leven. Proost!
Zo ga je te werk:
- Maak de mandarijn grondig schoon en gebruik een dunschiller om de oranje schil van de vrucht te halen. Zorg ervoor dat je alleen de oranje schil afschilt en het wit aan de mandarijn laat zitten, dit heeft namelijk een bittere smaak. Snijd de schil vervolgens in fijne reepjes.
- Doe de gesneden schil, piment, kardemom en ongeveer een derde van de kaneelstokjes in een fles. Giet de gin erbij en sluit de fles goed af. Bewaar het mengsel voor ongeveer 48 uur op een donkere plek. Vergeet niet om de fles elke 24 uur even te schudden.
- Zeef het ginmengsel zorgvuldig. Snijd de mandarijn doormidden en verdeel de ene helft in partjes, terwijl je de andere helft in schijfjes snijdt.
- Verdeel ijsblokjes, het bereide ginmengsel, mandarijnpartjes en de overige kaneelstokjes over de glazen. Roer tot de glazen goed gekoeld zijn. Voeg vervolgens tonic toe en roer opnieuw.
- Garneer de rand van de glazen met een schijfje mandarijn en serveer onmiddellijk.
- Cheers!
Tijdnood tip
Mocht je geen tijd hebben om het ginmengsel 48 uur te laten intrekken, sla dit dan over en snijd de mandarijnschil niet in reepjes. Voeg de specerijen en mandarijnschil direct toe aan de glazen met de gin. De smaak zal wellicht iets minder sterk zijn, maar het is en blijft een heerlijke cocktail!
Lees ook: Recept: zó maak je een feestelijke proseccotaart
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock