Verras je moeder met een klassieke mimosa bij de brunch

Madelon Pathuis

Met deze cocktail zet je je moeder zeker in het zonnetje!

Zondag is natuurlijk Moederdag en dan willen we onze moeders flink verwennen. Maak je brunch dan ook extra speciaal met een heerlijke mimosa. Met slechts twee ingrediënten is de cocktail binnen een handomdraai klaar en zo maak je er gegarandeerd meteen een feestje van! Wij leggen je uit hoe je een klassieke mimosa maakt.

Sinaasappelsap

Het eerste ingrediënt is sinaasappelsap en hoewel je ook kant-en-klare sinaasappelsap uit de supermarkt kunt gebruiken, is vers geperste sinaasappelsap wel het allerlekkerst. Wij raden dan ook aan om een netje perssinaasappelen te kopen. Deze extra stap is het namelijk zeker waard! Als je je sap van tevoren al wilt persen, kan het maximaal 2 dagen gekoeld in een afgesloten container worden bewaard.

Prosecco of Cava

Als droge tegenhanger bij de zoete sinaasappelsap, geven we de voorkeur aan een droge of halfdroge mousserende witte wijn. Omdat champagne bijzonder prijzig kan zijn, raden wij een droge Prosecco of Cava aan. Wat je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je de fles voldoende tijd geeft om af te koelen voordat je het serveert. Als je moeder haar cocktails liever aan de zoetere kant hebt, zorg dan dat je de verhoudingen sinaasappel en cava goed verdeeld zijn. 3/4 sinaasappelsap en 1/4 cava voor een zoetere mimosa en halfhalf voor een sterkere.

Voeg een schijfje sinaasappel aan de rand van je glas toe et voilà!

Lees ook: Recept: heerlijke wentelteefjes met Nutella

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Ecatarina Tanase