Wat heb je nodig voor dit huis-tuin-en-keukenmiddel tegen hoofdpijn?

– Sap van twee vers geperste biologische geteelde citroenen
– Twee theelepels Himalaya zout of gewoon zeezout

Je kunt er overigens ook voor kiezen om gewoon normaal keukenzout te gebruiken, maar dat raden we je niet aan. Onder het motto ‘als je het doet, doe het dan goed’ adviseren we je om kwalitatief hoogwaardig natuurlijk zout te gebruiken.

Neem vervolgens een kopje en pers de beide citroenen uit. Vervolgens meng je het citroensap met het zout en daarna voeg je water toe. Voor de smaak doen we het niet, maar we drinken het wel op voor volk en vaderland! Je zult ontdekken dat het echt werkt.

Waarom werkt het dan? Dat komt doordat citroenen echte vitamine C bommen zijn. Daarnaast bevatten ze ook veel antioxidanten en de aanmaak van spanning verlagende neurotransmitters wordt erdoor bevorderd. Wist je dat Himalaya zout maar liefst 84 werkzame stoffen bevat? De stoffen zijn voor heel veel dingen goed, zo stimuleren ze onder andere de vorming van het gelukshormoon serotonine. Daarnaast verbeteren ze het zuurgehalte van de cellen en niet geheel onbelangrijk, ook je spijsvertering wordt erdoor verbeterd. Migraine-aanvallen kun je met deze natuurlijke soldaat effectief aanvallen, dus doe er je voordeel mee de eerstvolgende keer. Je hebt immers maar één hoofd en één lichaam, dus doe voorzichtig en wees er zuinig op!

Beeld: Pixabay