Met deze truc kun je fors besparen op je warme drank!

Op vrijwel elk treinstation kun je koffie, thee en andere warme dranken kopen voor onderweg. Meestal zijn deze niet erg goedkoop, voor een klein kopje betaal je vaak met gemak 2 euro. Toch kun je flink besparen op je warme drankje. Je kunt namelijk steevast korting krijgen als je dít doet!

Op jaarbasis kan het je heel wat centen schelen!

Beker

Een super handige tip om geld te besparen: je eigen beker meenemen! Wanneer je een (thermos)beker van huis meeneemt en deze laat vullen met een warme drank, krijg je in veel stationswinkels korting op je aankoop. Met deze actie probeert de NS het aantal wegwerpbekers dat op de afvalhoop belandt, te verkleinen.

Milieubewust

Elk jaar gaan er op stations 30 miljoen koppen koffie en thee over de toonbank. Deze dranken worden standaard in wegwerpbekers geserveerd. Schokkend feitje: wanneer je al die kartonnen bekertjes achter elkaar zou leggen, zou je een afvalslinger krijgen die zo lang is als de afstand van Utrecht naar Moskou! Neem je een eigen beker mee, dan merk je dat dus niet alleen in je portemonnee, je helpt het milieu ook een handje!

25 cent

In meer dan 200 winkels op treinstations krijg je 25 cent korting op je kop koffie op thee wanneer je zelf een beker meeneemt. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet zo veel, maar op den duur kan het flink wat schelen! Koop je 3 dagen per week een kopje koffie op het station? Dan kun je dus per jaar zo’n 40 euro besparen! Bovendien is het een kleine moeite om een beker van thuis mee te nemen, toch? Makkelijk verdiend, die 25 cent!

Lees ook: Lifehack: zo krijg je meer topping op je McFlurry

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels