Deze koffievariant wint enorm aan populariteit, en we snappen wel waarom

Het begon als een geliefd drankje voor mensen die een koolhydraatarm of keto-dieet volgen, maar tegenwoordig starten steeds meer mensen hun dag met een kopje bulletproof coffee. En we snappen wel waarom, want deze speciale koffievariant geeft je naast veel energie ook nog veel ander goeds mee in de ochtend.

Bulletproof coffee

Heel simpel gezegd is bulletproof coffee een kopje koffie met een klontje boter erdoorheen. Klinkt niet heel gezond? Volgens de bedenker ervan kan deze koffie je naast een goede dosis energie je ook een vol gevoel geven, waardoor je de ochtend gefocust doorkomt en zoete ontbijtproducten of snacks kunt laten staan. Helaas zijn niet alle varianten van deze ‘boterkoffie’ zijn even lekker. Gelukkig vonden wij een recept dat zeker de moeite waard is om eens te proberen!

Amandelpasta en MCT-olie

Amandelpasta geeft een heerlijk romige, nootachtige smaak aan je koffie. Samen met de MCT-olie zorgt de notenpasta ook voor het onderdrukken van het hongergevoel. MCT-olie is een olie die niet als vet opgeslagen wordt in het lichaam, maar dient als bron van onmiddellijke energie. MCT staat voor Medium Chain Triglycerides, in het Nederlands ook wel middellange keten-vetzuren genoemd. Voor dit recept gebruiken we de biologische MCT-olie van Biotona, afkomstig uit kokosnoten. Goed om te weten: Het product is glutenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het bevat een mengsel van triglyceriden dat bestaat uit 60% C8 (caprylzuur) en 40% C10 (caprinezuur). Daarmee past deze koffie perfect in een paleo- of keto-dieet.

Zo maak je het

De bulletproof coffee maken is een fluitje van een cent. Meng in een blender 1 kopje vers gezette koffie met 1/4 kopje amandelmelk, 1 eetlepel amandelpasta en 1 eetlepel MCT-olie. Als alles goed is gemengd, schenk je de koffie in een mok of een glas en kun je gefocust aan je dag beginnen!

bulletproof coffee
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron en beeld: Biotona.be