Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 kilo spruitjes
  • 125 gram pancetta
  • 150 gram kastanjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • sap en rasp van een halve citroen

Heerlijk en simpel

Niet alles in de keuken van de chefkok wordt op een ingewikkelde manier bereid. Zo weet Gordon Ramsay ook hoe je een simpel, maar heerlijk gerecht kunt klaarmaken. Wat er vandaag op het menu van de chef staat? Spruitjes met pancetta én… kastanjes.

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Breng water in een middelgrote pan aan de kook en voeg een snufje zout toe.
  • Pel ondertussen de buitenste velletjes van de spuitjes en snijd de onderkant eraf. Snijd de spruiten daarna doormidden.
  • Doe de spruithalfjes in het kokende water en blancheer ze twee minuten. Giet de spruiten daarna af en hou ze even apart.
  • Snijd ondertussen de pancetta in kleine, dunne reepjes.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een theelepel olijfolie bij. Meer olijfolie is niet nodig omdat de pancetta al erg vet is van zichzelf en dit vet vrijkomt tijdens het koken.
  • Voeg de spruitjes aan de pancetta toe wanneer het vlees knapperig wordt. Roer het geheel even door. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • Snijd daarna de kastanjes in kleine stukjes en voeg ze, wanneer de spruitjes bijna gaar zijn, toe aan de pan. Voeg de kastanje’s niet te snel toe, in dat geval worden ze zacht in plaats van lekker knapperig.
  • Voeg 20 seconden voordat je het gerecht van het vuur haalt de citroenrasp en -sap toe. Roer het even door en klaar is het gerecht. Serveer direct.

Dit recept is heerlijk voor de druilerige herfstdag, maar Gordon zelf eet dit eigenlijk het liefst met Kerstmis. Hoe dan ook: het is voor elke gelegenheid heerlijk!

Deze recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Videostill, Pixabay