Robby

Fruit is zelfs nog beter voor je dan je denkt!

Fruit is heerlijk op elk moment van de dag. Een smoothie met vers fruit als ontbijt, een appel als tussendoortje en aardbeien bij het toetje: het is allemaal even heerlijk. Fruit is natuurlijk ook heel goed voor je gezondheid, maar dat fruit zó gezond was wisten wij ook nog niet. Elke fruitsoort heeft een krachtige eigenschap die je lichaam in topvorm houdt! Hieronder hebben we een lijstje voor je samengesteld:

  • Kersen zijn bijvoorbeeld heel goed voor je hersenen, in het bijzonder voor je geheugen. De hoeveelheid anti-oxidanten in kersen beschermen de hersenen tegen schade door veroudering. Geheugentraining? Kersen eten! Wij vinden het in ieder geval geen straf.
  • Druiven zijn goed voor je bloedvaten en houden ze in topconditie. Druiven bevatten flavonoïden, deze stof zorgt voor een verminderd risico op hart- en vaatziekten.
  • Sinaasappels houden je huid en ogen in goede conditie door de hoge concentratie vitamine B en C. Deze vitaminen zijn voordelig voor je huid en zorgen ervoor dat je ogen in optima forma blijven!
  • Aardbeien zijn een soort super-fruit. Zij hebben de eigenschap dat ze ervoor zorgen dat kankercellen zichzelf vernietigen. Lekker blijven eten dus!

Zó goed is fruit dus voor je! Wij rennen alvast naar de supermarkt om alles in te slaan, en jij? Deel dit bericht met je vrienden!

Beeld: Pixabay